onsdag 29 december 2010

Gott Nytt År!


Vintern har ett järngrepp om oss
snön ligger djup och vit
Många tycker det är ljust och vackert,
för några är det jobb och slit.

Isande köld, fruktansvärt kallt
det gäller att klä sig för  att inte frysa.
På vägarna körs det ut sand och salt
man längtar till brasan och vill bara  mysa.

När snön föll i flera dagar och nätter
 trodde man aldrig att det skulle ta slut.
I hela vårt land,skogar som slätter
skulle man inte alls ge sig ut.

Flingan har landat, trafiken står still
isen är tjock och elen är dyr
vintern är lång, kanske till april
för vädret är något som vi tyvärr inte styr.

( Skriven av Ewa Rawling)




lördag 25 december 2010

Ny gammalt....:-)


Jag har producerat en massa fodral till AfterEight askar i år, bra att ha med sig när man ska bort, men två av dessa gick till dagis avdelningarna där pojkarna går. Tyckte att det var bättre att ge något gemensamt till dem istället för att sitta och göra flera saker (till var och en). Hade förvisso inte tid för den delen heller ska jag väl tillägga att sitta och göra en sak till dem var. Nåja, jag hoppas att de uppskattade gesten ändå.


Telådan...ja den kommer i repris...! Hade två beställningar före jul här, men jag hade en till övers så den var ju redan klar. Sen ville beställaren ha en i brunt/beige och så här blev resultatet. 



Vi har firat julafton och juldagen hemma hos oss i år och mors-fars delade dessa dagar med oss! Vi har ätit gott i mängder, som vanligt skulle jag vilja påstå, men GOTT var det! Vill även passa på att TACKA alla för de fina klappar vi har fått ( från morsfars, Fredde med familj och vänner) Vi har tydligen varit snälla i år också....:-)

Ja, snart är julhelgen över och vi drar söderut imorgon för att fortsätta fira. Vi ska ner till min familj och syskonbarn, men detta år ska vi även ha lite julmys med mina kusiner och deras familjer.


Önskar alla en fortsatt trevlig julhelg!

lördag 11 december 2010

"Gå-bort-gåvor..."

Det är roligt att ha något med sig till värdparet när man går bort, som tur är, har jag lite på lager. Sen är det bara att försöka anpassa gåvorna beroende på vem man ska till.

I afton/kväll har vi varit på julfest hos "mors-fars", alltid lika trevligt, med god mat och dryck och gott sällskap.
Vill rikta ett stort tack till värdparet, för en trevlig kväll!

Här har jag bara gjort ett "fodral" för en lång AfterEight-ask. Lite roligare att få kanske än i orginalförpackning...




Ytterligare en ljuslåda...alltid användbart, nu i juletider åtminstone.





söndag 5 december 2010

Ännu ett ljuskort

Jag har tagit en liten paus från att göra julsaker, blev lite mättad inför skyltsöndagen, trodde faktiskt inte att jag skulle bli det men det blev jag.

Jag gjorde ett ytterligare ljuskort, men i "Anna" - variant som ni ser, gammeldags, som jag gillar, mallen på ljuskortet hittar ni här. Jag började med ett vitt papper som omslag till detta ljuskort som jag sedan har målat med distresser för att det ska se gammalt ut.

Jag har suktat efter Tim Holtz stansen med nyckelhål, nyckel samt det jag har "bundit" runt omslaget med, men har aldrig nämnts köpa den, men som tur var hade AK inhandlat den, och jag fick låna den (Tack).






Som ni ser så gillar jag textstämplar! Jag har stor användning för dem och jag försöker att använda dem i rätt sammanhang.