torsdag 17 december 2009

Blockljus

Ikväll jag varit hemma hos Emma och pysslat lite, och med Catta. Det är alltid lika roligt att träffas och tack för fikat förresten!
Jag hade tänkt göra klart julklappen ikväll, men hittade en annan rolig grej att göra istället. På nätet såg jag jättefina blockljus där man hade stämplat och dekorerat. Jag fastnade för idéen och vi provade att göra det ikväll. Det var mycket enkelt...man stämplar ett silkespapper, på den matta sidan (jag använde Distress Ink) men jag tror att det går med vilken stämpeldyna som helst, lägg på ett bakplåtspapper över och sen är det bara att tuta och köra med embossingfönen, fram och tillbaka. Nu hade jag bara detta silkespapper hemma, men jag tror det blir snyggare med ett vitt på ett vitt ljus. När det var klart så dekorerade jag med saker som jag hade hemma. (limpistol tycker jag är bra för att fästa dekorationerna med). Man kan ta vad som helst, det är det som är roligt med allt detta skapande, man tager vad man haver!

 och
5 kommentarer:

Carola sa...

Oj, så snygga Dina ljus blev! Verkligen Jättefina!
Jag har länge tänkt prova den där tekniken, (har tom lagt undan silkespapper) men det har aldrig blivit av. Men nu ska jag ta och testa, jag med. Det är ju jättefina presenter att ge bort.
Ha det bra och GOD JUL!

Suvi sa...

Jamen hallå, hur fint blev inte detta!!!
Åååhh!!!
Ångrar att jag inte kom, men var slut efter dagens utlands besök.

Catharina sa...

Supersnyggt!Jag har oxå testat denna modell av att dekorera ljus och visst är det kul och sedan så blir det ju så fint också.

Ami sa...

Dina ljus är ljuvliga! De kommer säkert att lysa upp tillvaron, både tända och släckta.

Anonym sa...

Superfina ljus, tycker att det blev fint när silkespappret syns.
Måste testa....