tisdag 24 februari 2009

Vilken härlig dag det har varit idag!!

Avslutar dagen med en hamburgare....mums är det!


Äntligen har pappa kommit hem...nu är jag redo för en liten skotertur!

Dock hade solen hunnit börja gå ner....men det var skönt ändå!

Idag tog vi oss en långpromenad ner till farmor och farfar....farfar kom dock och hämtade oss med bil en bit från "ranninga", men det var skönt att få lite luft och motion. Efter att ha spenderat nästan hela dagen där kom vi hem och gjorde upp eld i eldstaden för att göra lite middag.
















måndag 23 februari 2009

Vilken dag...rikligt med snö!

Idag har jag varit och "vickat" på en skola, det var trevligt, men det känns i kroppen må jag säga! Man är inte van att fylla ut sin tid på "fritte" när jag normalt brukar ha planeringstid när barnen slutar sin skoldag. Nåväl...jag hoppas att det inte blir så många av sådana här dagar. har jobbat till halv fem och nu är jag alldeles slut både i knoppen och i kroppen! Ikväll blir det inte så många knop, antar jag, men man vet aldrig. Sitter just och väntar på att mina "killar" ska komma hem så att jag får gosa lite grann. (Vad skönt det har varit när jag var ledig på måndagar...men dom dagarna är förbi nu, suck...!)

söndag 22 februari 2009

Tänka sig att det är roligt att få vara med överallt när man är liten. Vår son gillar allt som har med "motorer" att göra. Vill gärna åka bil, skoter, traktor, fyrhjuling. Det är ju jätteroligt eftersom pappa har bl.a . dessa intressen och det är roligt att de kan göra saker tillsammans förutom de vardagliga tingen som vi gör. (Ihelgen blev det ingen skoteråkning, tyvärr.)
Det är fascinerande att våra barn tar efter de intressen som man har, oavsett om det är en pojke eller flicka, det är roligt trots allt! Arvids kusiner var ute på en kortsväng med skotern idag, men vi hann aldrig ut och säga hej till dem. Det är en nackdel när det är vinter...måste bylta på med en massa kläder innan man kommer sig ut!
























Idag har jag inte gjort så mycket...en typisk söndag då jag tar det lugnt och myser på. Har däremot hunnit göra klart de två kort som var påbörjade för några dagar sen.
Jag har liftat av Suvi angående en av vikningarna på korten, (tack!)

Nu blir det inte så mycket mer för ikväll, ska gå se en film och slappa vidare. Lilleman har lagt sig för längesedan så man måste ju passa på.

Från och med denna vecka som kommer, börjar jag om att "springvicka", känns väl inte allt för kul, men får gilla läget. Däremot är jag kvar där jag har varit, torsdagar och fredagar och det känns jätteskönt och roligt framför allt!

Ha det gott!

onsdag 18 februari 2009




Kortet blev inte så bra....kunda inte hålla balansen då jag precis skulle ta...men det är sånt som händer!







Ja, jag har alltid en tendens att göra likadana kort (se ovan), mest för att använda allt papper som jag har påbörjat....dessa kort blev därför lite idélösa, men jag får vara nöjd ändå.


söndag 15 februari 2009

Lax i ugn

Detta behövs;

1 normalstor laxfilé (beroende på hur många som ska äta)

Havssalt, vitpeppar och citronpeppar

Färsk dill

Gör så här;

Lägg upp laxfilén på en ugnsäker form, strö havssalt runt och lite grann på laxen. Strö även på med kryddorna samt dillen.

Grädda i ugnen i ca 20 min i ca. 200 grader.

Romsås

Detta behövs;

2 burkar med cremé fraiche

1 röd lök

200 gram löjrom eller vanlig stenbitsrom

salt och peppar samt persilade och dill

Lite starksenap

Blanda ihop allting till en "röra"

Servera med kokt potatis och sallad.

Smaklig måltid!

Baconlindade Kycklingfileér
Detta behövs;
1 pkt kycklingfileér
1 burk med grön eller röd pesto
2 pkt backon (skivade)
1 burk med marinerade vitlöksklyftor
Perisilade eller basililka
Gör så här;
Gör ett snitt i kycklingfileérna i mitten, fyll det med peston. Hacka vitlöksklytforna och lägg i dem där också.
Linda sedan baconskivor runt hela filén. Strö Persilade eller basilika över.
Snabbt och enkelt!
grädda i ugnen i ca. 1 timma, för att inte bacon skivorna ska brännas vid kan man lägga på aluminiumfolie efter ca 40 min. (ju längre kycklingen är i ugnen ju saftigare blir den.
Servera med antingen ris eller klyftpotatis

lördag 14 februari 2009




Ett litet alla hjärtans "uppskattning" har klätt ett paket med geléhjärtan. Allt går i rosa och lila denna gång, varför vet jag inte..men jag hade rätt så mycket spill kvar av dessa färger så det är väl därför!



onsdag 11 februari 2009

Tänkte så småningom lägga upp lite recept för att prova ngt annat för en gång skull. Jag börjar vara less på alla mina recept och det vore kul att byta...med någon...
Men som sagt var, det kommer....
Så här blev det andra kortet! Tänk vad man kan åstadkomma med lite "spill" av olika saker??!! Jag har inte satt på några blings denna gång, för jag blev lite snål och för det andra hade jag inte de färger jag skulle ha!


Vad mycket spillpapper det blir när man håller på. Jag gjorde av med lite papper som jag ändå inte kommer att använda och det resulterade i att det blev två "alla hjärtans kort". Blommorna fick jag av Suvi på förra pysselträffen...visste inte vad jag skulle ha dem till men nu kom de till användning i allafall, inte illa!


tisdag 10 februari 2009

Ja, jag blev tvungen att avsluta det jag hade påbörjat igår...Jag är inte speciellt nöjd men jag följde Karrros tips om att städa ihop och göra klart det man håller på med för att kunna få ny inspiration...dock lyckade det inte för mig, har för mycket i huvudet just nu...:-)
Jag håller på att förbereda inför utvecklingssamtal. Mina första samtal har jag nu på fredag och jag har inte hunnit göra klart ännu för de elever som ska ha det nu i veckan. känner ingen stress.......eller..nä det är bara IUP som ska skrivas, kopiera papper som de ska få hem att fylla i osv. Tiden springer iväg och helt plötsligt är arbetsdagen över!

måndag 9 februari 2009

Ja, nu var det kväll åter...har precis kommit hem från ett styrelsemöte som jag nästan hade glömt bort. Jag är lokalombud för Lärarnas Riksförbund och sitter med i Kommunstyrelsen. Det var ett intressant möte idag, många intressanta saker kom upp idag.
Men hur blev det med Scrappandet då...nä jag orkar inte ikväll, det får bli en annan dag!
Tiden räcker inte till, men man vill så mycket....suck!

söndag 8 februari 2009

Tom i huvudet...

Jag är så full med idéer, men det verkar som om jag inte får något gjort. Jag blir helt enkelt inte nöjd med det jag gör, så det är kanske dags att avrunda och ta nya tag en annan dag...
Jag är ju sådan att jag kan hålla med flera olika kort eller alster samtidigt och ibland känns det som om jag drunknar i alla saker. Känner ni som jag, att man drunknar i allt material och då får man ingen lust att fortsätta. Så är jag...jag får dessvärre lite "krupp" när det är oordning när jag arbetar. Nåväl, det är sånt som kan hända....även den bästa:-)!
Idag har vi inte gjort så mycket. Jag och lilleman tog oss ett långt bad efter lunchen och sedan somnade vi båda två på soffan! Det var skönt må jag säga. Annars har vi varit och hälsat på några bekanta i Hortlax.
En skön och behaglig söndag har det varit!


Ja, jag vet....är ute i god tid med "farsdags-kort", men jag var tvungen...kunde inte låta bli!
Denna idé fick jag av "CattasattaC", alltså vikningen på kortet...men jag har gjort detta om jag inte minns helt galet. Det gör absolut ingenting för det var kul att få samma inspiration igen från Cattas blogg. Nu har jag använt både papper, blommor, blings från dagens inköp i Skellefteå!
OOPPSS....jag råkade se vad klockan var, NU...måste jag hoppa i säng, det blir en tung morgon för lilla jag, kan jag tänka mig.
Godnatt!

lördag 7 februari 2009


Ja, nu hann jag i allafall göra ett litet kort... Vikningarna eller rivningar har jag tagit efter pimmigummans verk. Blommorna har jag "tagit" idén av "Lillan". Ett mycket enkelt sätt att göra egna blommor på och inte lika kostsamt. Jag har embossat och klippt ut blommorna på det pappret i olika storlekar...efter behag dvs. Tack, för alla tips och idéer som alla kommer med. "Man lär sig så länge man lever!"

Jag ska bara pröva en sak....jag försöker att lägga in min signatur så att det kommer automatiskt varje gång jag lägger in något nytt inlägg, får se om det fungerar!

"Scrap-konvent" i Skellefteå

Ja, gott folk...nu har jag varit på min första "scrap-konvent"! Det var mycket trevligt. Det var jag, Suvi, Anna, Ulrika och Catta som följdes åt. Det var inte så många som scrappade som jag hade förväntat mig, men det var trevligt ändå.

Det blev en del shopping, såklart...köpte papper, blings, alfabet, blommor m.m. Ska bli roligt att få pröva det man har köpt, men jag vet inte om jag hinner ikväll... ska iväg och basta (inte helt ovanligt...!)
Tänk vad mycket pengar man lägger ner på denna hobby, men ack så roligt!

Tack för en trevlig dag allihopa!


fredag 6 februari 2009

Tänk vad tiden går...

Ja, tänk vad tiden går fort...veckorna springer iväg! Jag längtade att denna dag skulle ta slut för jag var alldeles slut idag...eller efter denna arbetsvecka. Även om den har varit lugn och mina elever har varit underbara så kändes det ändå skönt att få fara hem och ta HELG!

Däremot var det inget skönt väder...vi hade 20 minus grader och då vill inte jag gärna vara ute och "mysa" på, utan vi höll oss inne och tände en brasa i kaminen istället. Jag kan lova att det var mycket mer behagligare än att vara ute. :-)

Imorgon ska vi till Skellefteå...på "scrap-helg/konvent" det ska bli roligt, men vi ska bara vara där över dagen. Vi ska inte heller scappa nå utan vi ska gå och strosa och må väl hade vi tänkt.

Som ni ser så har jag ändrat utseendet på min blogg igen...det finns ju så fina "backgrounds", ibland blir det svårt att välja....hm..hm. Nåväl, jag kanske nöjer med denna för ett tag i allafall, vi får se!

Nu ska vi gå och ha "fredagsmys", gubben och jag. Arvid har lagt sig för längesedan...skönt att få koppla av och bara va.

torsdag 5 februari 2009

Hej alla glada vänner!

Jag har just kommit hem från en underbar personalfest! Vi hade bland annat "knytis" , det var roligt att få ta en stund där vi kunde umgås under andra former än att bara vara "kollegor". Jag hade ordnat så att de som ville, fick prova på att"skräpa"!

Jag måste säga att jag är superglad, jätteimpad att mina kollegor var så positiva till detta, dvs att "skräpa" och DE var SUPERDUKTIGA, tyvärr togs det inga kort på detta, men ni skulle se korten! Alla var så otroligt fina. Alla fick lägga 100 kr var och kände mig så RIK idag när jag var in på Rima och handlade diverse grejor till denna kväll, papper, dekorationer, lim osv....

Tummen upp till "mina" underbara kollegor på Norrbyskolan, som faktiskt tog sig tid att träffas,....jag är ju trots bara en "vikarie" :-)

Nä, nu ska jag hoppa i säng, gott folk, godnatt!

tisdag 3 februari 2009

Som sagt var....man kan inte få nog av att ta bilder på sina egna barn..., inte sant! Föregående kort och denna är tagna i husbilen när vi var på semester i somras (2008). Denna tripp tog oss runt hela södra Sverige ...det vackra slätterna kring bl. a Smygehuk, Kivik samt Öland. Kvalite´n på bilderna är inte att hänga upp i julgranen, men han var så spjuveraktig och det lyste bara i hans ögon när vi tog dessa....så jag kunde inte låta bli att lägga upp dem.
Det här är vår son Arvid!